Jazz te Gast
June 15, 2019
Zuidhorn, NLD
tuinen van De Gast in Zuidhorn
Google Map

De nieuwe “Artist in Residence” New Yorkse pianist en componist Ethan Iverson en de nieuwe jonge Nederlandse “Artist Entrepreneur” Marike van Dijk nemen het stokje over van Dave Douglas en Reinier Baas, die in 2017 het kloppende muzikale hart van Jazz te Gast waren.

Net als vorig jaar zoeken de Artist in Residence en Artist Entrepreneur samen een team van jonge top jazzmusici bij elkaar. Speciaal voor Jazz te Gast maken zij nieuwe ensembles en nieuw materiaal dat zij op 15 juni uitvoeren in de prachtige tuinen van De Gast. Ook het Noordpool Orkest is weer van de partij met een groots slotconcert.

Tijden en locaties TBA

Over Jazz te Gast
Jazz te Gast is een jong, tweejaarlijks jazzfestival – dat een klein dorp voor één dag omtovert tot het absolute middelpunt van de Europese jazz scene.

Internationale top-musici, jong talent en het Noordpool Orkest vinden elkaar voor een ongekend avontuur: ter plekke samen nieuwe muziek maken en die vervolgens uitvoeren in de sprookjesachtige tuinen van De Gast in Zuidhorn.

Jazz-kenners, musici, dagjesmensen, passanten, (school) kinderen, bewoners en fijnproevers uit het hele land ontmoeten elkaar in een ongedwongen sfeer en intieme setting tijdens dit unieke evenement.